دکتر ضیاء الدین خرمشاهی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره رعایت حقوق افراد در رسانه ها و اینترنت که از پرسش های مقام معظم رهبری در سفر به خراسان شمالی بود، گفت: اگر از دیدگاه حقوقی بخواهیم موضوع را تحت بررسی قرار دهیم به این نتیجه می رسیم که متاسفانه در بسیاری از موارد حریم خصوصی افراد دستخوش آماج کسانی می شود که قائل به اخلاقیات نیستند، و وارد مسائل و حوزه هایی می شوند که اصلا ارتباطی به آنها ندارد.
خرمشاهی ادامه داد: به صورت کلی در قوانین بازدارنده حریم شخصی ضعف وجود دارد و متأسفانه در اجرای همان قانون موجود هم ضعیف هستیم.
وی گفت: اینترنت و رسانه ها دو مورد از پر نفوذترین ابزارهای اطلاع رسانی هستند و از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. برای حفظ حقوق افراد متاسفانه باید بگوییم خیر در حال حاضر در برخی رسانه ها و اینترنت حقوق افراد رعایت نمی شود.
خرمشاهی ادامه داد: این امر مورد حمایت جدی و رعایت کلی قرار نمی گیرد، آنچه که در عمل در حال اتفاق است تحت عنوان انتشار عکس های خصوصی افراد یا مطالبی که در حوزه شخصی آنهاست باعث بر هم خوردن امنیت روانی افراد می شود.
وی تصریح کرد: هرچقدر شخص مشهورتر باشد شکستن امنیت روانی آن شخص بیشتر می شود، و شکسته شدن یا عدم تعادل امنیت روانی باعث تصرری به کل جامعه می شود، و امنیت جامعه را تحت شعاع قرار می دهد.
خرمشاهی گفت: آنچه با آن مواجه هستیم تمایل برخی افراد به کنجکاوی در زندگی اشخاص است. این تمایل ها و کنجکاوی ها باید از بین برود و این امر تنها با بالا بردن سطح اخلاق اجتماعی در جامعه صورت می گیرد.
وی افزود: نکته مهم این است که این امر ابتدا توسط باید از سوی مسئولان مورد حمایت و رعایت جدی قرار گیرد و آن موقع با استناد به حدیث شریفه نبوی مردم خودشان آن را رعایت می کنند.
دکترای حقوق و استاد دانشگاه فرهنگ و هنر کرمانشاه ادامه داد: اگر رسانه ها به حریم خصوصی افراد حمله کنند بدون اینکه آن شخص فرصت یا امکان دفاع از خودش را داشته باشد، این موضوع به سرعت به لایه های پایین جامعه سرایت می کند. از لحاظ حقوقی می توان گفت برخی رسانه ها و اینترنت ما پاک نیستند و به همین لحاظ اعتماد نسبت به آنها کم است.
نظر شما